De opleider voor buitenlandse tandartsen

De BGB Academy is de opleider voor buitenlandse tandartsen uit de EU. In 2012 zijn wij begonnen onder DPA Dentistry en inmiddels zijn wij te vinden als BGB Dentistry, waar de BGB Academy een onderdeel van is. Onze missie is om buitenlandse tandartsen te helpen met het starten van een nieuwe carrière in Nederland. Wij richten ons daarom op het opleiden van tandartsen in de Nederlandse taal, zodat zij straks goed met patiënten kunnen communiceren in de praktijk en zodat zij het benodigde taalniveau hebben voor de Taaltoets Nederlands.

  • Al 10 jaar actief in het opleiden van tandartsen
  • Bewijs van taalvaardigheid erkend door het BIG-register
  • Gespecialiseerd in tandheelkundig Nederlands & de taaltoets

De BGB Academy in Nederland

De BGB Academy richt zich volledig op buitenlandse tandartsen in Nederland die graag tandheelkundig Nederlands willen leren, zich willen voorbereiden op de taaltoets door het volgen van een examentraining of die de Taaltoets Nederlands voor Medici willen afleggen.

Wij bieden intensieve 1-op-1 opleidingen om cursisten zo goed en zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen. Wij begrijpen dat je geen tijd te verliezen hebt wanneer je staat te popelen om aan de slag te gaan als tandarts in Nederland! Wij zijn erkend door het CRKBO en ons bewijs van taalvaardigheid is geldig voor de BIG-registratie. 

Ons team bestaat uit drie interne medewerkers die zich richten op de opleidingen in Nederland en wij werken daarnaast samen met een team van zelfstandige, gecertificeerde NT2-docenten die gespecialiseerd zijn in tandheelkundig Nederlands, de examentraining of het examineren van de Taaltoets Nederlands. 

De BGB Academy is gevestigd aan de Stationsstraat 19, in Koog aan de Zaan. Wil je contact met ons opnemen? Klik hier.

 

BGB Academy, nederlands, voor, tandartsen

Ontstaan 

De BGB Academy is onderdeel van BGB Dentistry en richt zich o.a. op de BGB cursus in een hotel in Seefeld in Tirol, Oostenrijk. Deze opleiding is voor buitenlandse tandartsen uit de EU die vanuit het buitenland worden geselecteerd door BGB Dentistry. Zij worden in 5 maanden volledig opgeleid in de Nederlandse taal om daarna aan de slag te gaan in een Nederlandse tandartspraktijk. De opleiding is één van de onderdelen van het driejarige BGB programma. 

Inmiddels heeft de BGB Academy een jarenlange ervaring met het opleiden van tandartsen, een eigen lesmethode Dentaal inclusief online leeromgeving en alle kennis van de taaltoets om buitenlandse tandartsen zo goed mogelijk voor te bereiden op werken in Nederland en de taaltoets. Er zijn echter ook een heleboel buitenlandse tandartsen in Nederland, voor wie een fulltime opleiding van 5 maanden niet ideaal is, maar die wel graag begeleiding zouden willen bij het leren van de Nederlandse taal, met een focus op tandheelkundig Nederlands.

Steeds vaker kregen wij de vraag of wij ook opleidingen in Nederland bieden en om aan deze vraag te voldoen, is de BGB Academy zich ook gaan richten op opleidingen in Nederland. Inmiddels bieden wij verschillende trajecten vanaf een B1-niveau, richten wij ons op de examentraining ter voorbereiding op de taaltoets én nemen wij de Taaltoets Nederlands af. Het taalcertificaat dat je ontvangt wanneer je slaagt voor de toets, is geldig voor je BIG-registratie. 

 

bgb, academy, seefeld, dentistry

BGB Dentistry 

BGB is opgericht in 2012 met als doel een oplossing te vinden voor het tekort aan tandartsen in Nederland. Deze oplossing lag in het vinden van tandheelkundige professionals in andere landen in de EU. Ooit zijn wij begonnen met het recruiten van Spaanse tandartsen voor de Nederlandse markt, waar een overschot aan personeel was, maar inmiddels hebben al 17 verschillende nationaliteiten het BGB programma gevolgd.

Het BGB programma is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een volledig programma met verschillende onderdelen zoals het opleiden van tandartsen in de Nederlandse taal, het vinden van een geschikte baan in een tandartspraktijk, het regelen van alle vereiste documentatie zoals een BIG-registratie, hulp bij huisvesting en continue begeleiding bij het starten van een nieuwe carrière in Nederland gedurende de verbinding van drie jaar. 

Het programma is geschikt voor buitenlandse tandartsen in de EU die op dit moment nog in land van herkomst verblijven, de Nederlandse taal nog niet machtig zijn en op zoek zijn naar een totaaloplossing om binnen 5 maanden een nieuwe carrière te starten in Nederland. Natuurlijk zijn buitenlandse tandartsen die in Nederland wonen ook meer dan welkom om dit traject te volgen. 

Wil je meer weten over het BGB programma? Neem dan eens een kijkje op de website

Werken bij de BGB Academy

 

NT2-docenten

Wij zijn doorlopend op zoek naar NT2-docenten die onze docentenpool willen versterken. Wij hebben het gehele jaar door verschillende opdrachten, zowel voor onze BGB Academy in Oostenrijk als voor onze BGB Academy in Nederland. 

In Oostenrijk bieden wij opdrachten van vijf weken intern voor algemeen Nederlands (A2-B1) en voor tandheelkundig Nederlands (B1-B2+). Op dit moment zijn wij voornamelijk op zoek naar docenten die zich willen richten op tandheelkundig Nederlands. Lijkt het je interessant om voor een periode Nederlandse les te geven aan gemotiveerde tandartsen op onze cursuslocatie in Oostenrijk? Kijk dan hieronder voor meer informatie over deze opdracht. 

Daarnaast zijn wij ook doorlopend op zoek naar enthousiaste NT2-docenten voor onze cursussen in Nederland die affiniteit hebben met de doelgroep tandartsen, die zich willen richten op tandheelkundig Nederlands, de examentraining voor de Taaltoets Nederlands of examineren voor de Taaltoets Nederlands. Als dit iets is waar je affiniteit en/of ervaring mee hebt, dan komen we graag met je in contact.

Intern

Ondanks dat wij geen specifieke vacature hebben uitstaan, vinden wij het ook interessant om in contact te komen met geïnteresseerden in een functie in ons interne team. Voel je vrij om contact met ons op te nemen of om een open sollicitatie te sturen als werken bij de BGB Academy je aanspreekt. 

No items found

Maak kennis met ons team

Contact
Daniella Visser

Team Opleidingen & Cursusontwikkelaar

Contact
Denise van Wanrooij

Team Opleidingen & Taaltoets

Contact
Jesse Dolman

Team Taaltoets & Taalcoach

Wil je meer weten over de BGB Academy of heb je vragen?