Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor tandartsen die in een korte tijd zoveel mogelijk resultaat willen boeken. Een intensieve cursus om je niveau te verhogen, tandheelkundig Nederlands te leren en om je voor te bereiden op het examen zodat je vervolgens de taaltoets kunt maken.

 • Tandartsen met minimaal een B2-niveau
 • die hun tandheelkundig Nederlands willen versterken en uitbreiden
 • en zo snel mogelijk volledig voorbereid willen zijn op de Taaltoets Nederlands

Onderdelen van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee verschillende cursussen én het maken van de Taaltoets Nederlands. Door onze cursussen kun je binnen een korte tijd een B2+ niveau behalen, je kennis van tandheelkundig Nederlands versterken en uitbreiden en je goed voorbereiden op de taaltoets.

Intensieve trainingsweek

Een intensieve 1-op-1 cursus die plaatsvindt bij ons op kantoor. Samen met een docent ga je aan de slag met Dentaal. Je oefent met vocabulaire, grammatica, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en rollenspellen. Aan het eind van deze cursus heb je je basis tandheelkundig Nederlands versterkt en ben je klaar voor de examentraining.

 • fulltime lesweek
 • 20 zelfstudie-uren
 • 5 tandheelkundige thema's
 • 1-op-1 fysiek oefenen met een docent

Examentraining

Een intensieve examentraining om je compleet voor te bereiden op onderdeel A + onderdeel B van de Taaltoets Nederlands. De training vindt plaats op ons kantoor en samen met een docent ga je aan de slag met de theorie en voorwaarden van het examen maar bovenal ga je oefenen, oefenen, oefenen zodat je goed voorbereid bent op alle onderdelen van de taaltoets.

 • vier dagen
 • fulltime
 • voorbereiding onderdeel A + B
 • examensimulatie

Taaltoets Nederlands

Aan het eind van de opleiding, ben je klaar om de Taaltoets Nederlands te maken. De Taaltoets Nederlands bestaat uit twee verschillende onderdelen: Toets A en Toets B. Wanneer je slaagt voor de toets, ontvang je een certificaat. Dit certificaat geldt als bewijs van taalvaardigheid voor het BIG-register. Je kunt Toets A en Toets B op dezelfde dag maken of onafhankelijk van elkaar.

 • officiële taaltoets
 • ook onafhankelijk van elkaar te maken
 • aansluitend aan examentraining
Na het behalen van de taaltoets, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is geldig als bewijs van taalvaardigheid voor je BIG-registratie.
Banner

Starten met Dentaal Opfriscursus

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de Dentaal Opfriscursus. Wil je meer weten? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie of plan een gesprek in met onze taalcoach.

''Mijn ervaring met BGB is ongelooflijk. Professionele leraren. Het is een geweldig team. Ik ben zeer tevreden.''

Author

Sofia

Tandarts uit Spanje

''De voorbereidende cursussen van BGB waren essentieel om mij te helpen slagen voor het taalexamen. Een echte aanrader.''

Author

Laszlo

Tandarts uit Hongarije

Overal leren met ons eigen lesboek en de online leeromgeving

Speciaal voor buitenlandse tandartsen die tandheelkundig Nederlands moeten leren, hebben wij onze eigen lesmethode ontwikkeld, genaamd Dentaal.

Dentaal richt zich op de belangrijkste tandheelkundige thema's. Ideaal ter voorbereiding op de Taaltoets Nederlands én werken in een Nederlandse tandartspraktijk.

Het boek is voorzien van een Online Leeromgeving vol met teksten, vocabulaire oefeningen, audio-oefeningen, video-opdrachten en grammatica oefeningen die automatisch nakijken. Zo kan je leren, waar en wanneer het jou uitkomt!

Benieuwd of Dentaal Opfriscursus goed bij je past? Plan een kennismaking in.

Heb je nog vragen?

Nog geen antwoord? Bekijk alle veelgestelde vragen

Contact
Daniëlla

Team Opleidingen & Cursusontwikkelaar