Onderdelen van de Taaltoets Nederlands
De Taaltoets Nederlands voor tandartsen bestaat uit twee verschillende onderdelen: onderdeel A en onderdeel B. Je kunt deze onderdelen onafhankelijk van elkaar maken. Om te slagen voor de taaltoets, moet je uiteindelijk slagen voor zowel onderdeel A als onderdeel B.
- Tijdsduur 1 uur en 25 minuten
- Pocketwoordenboek toegestaan
- Voldoende op taalgebruik & vaardigheid
- Tijdsduur 55 minuten
- Pocketwoordenboek toegestaan
- Voldoende op taalgebruik & vaardigheid
Alles wat je nog meer moet weten over de Taaltoets Nederlands voor tandartsen
Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de Taaltoets Nederlands. Wil je meer weten? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie.
Onderaan de pagina kun je je inschrijven voor de Taaltoets Nederlands. Wij nemen vervolgens binnen drie werkdagen contact met je op om een dag en tijd in te plannen.
De kosten voor de taaltoets zijn 275,- euro (inclusief BTW) per onderdeel. Indien je onderdeel A en onderdeel B wilt maken, zijn de totale kosten 550,- euro (inclusief BTW). Wij sturen een factuur die voor aanvang van de toets betaald moet zijn.
De Taaltoets Nederlands wordt afgenomen op het kantoor van BGB aan de Stationsstraat 19 in Koog aan de Zaan. Er is gratis parkeergelegenheid in de straat en het kantoor is op vijf minuten loopafstand van Station Zaanse Schans.
Om de toets succesvol te kunnen maken, heb je minimaal een B2+ niveau nodig en voldoende kennis van tandheelkundig Nederlands.
Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Taaltoets Nederlands, kun je ervoor kiezen om eenexamentraining te volgen voorafgaand aan de toets.
"*" geeft vereiste velden aan
Vragen over de taaltoets?
Je ontvangt de uitslag van de Taaltoets Nederlands binnen vijf werkdagen. Je ontvangt de uitslag op het opgegeven e-mailadres en daarbij ontvang je ook het uitslagformulier. Op het uitslagformulier kun je de feedback op taalgebruik vinden en het aantal punten dat je hebt behaald voor de vaardigheid.
Ja! Het is mogelijk om Toets A en Toets B op afzonderlijke dagen te maken. Je kunt bijvoorbeeld eerst Toets A inplannen en op een later moment, bijvoorbeeld wanneer je bent geslaagd voor Toets A, kun je Toets B inplannen. Op deze manier kun je je per onderdeel goed voorbereiden. Mocht je liever Toets A en Toets B op dezelfde dag maken, dan mag dat natuurlijk ook!
De tijdsduur is afhankelijk van hoeveel toetsonderdelen je maakt. Hieronder zie je de tijdsduur per toetsonderdeel.
Toets A
Samenvatten: 45 minuten
Presentatie voorbereiden: 30 minuten
Presenteren: 10 minuten
Totaal - Toets A: 1 uur en 25 minuten
Toets B
Casus voorbereiden: 15 minuten
Casus uitvoeren: 10 minuten
Patiëntverslag: 30 minuten
Totaal - Toets B: 55 minuten
Als je Toets A en Toets B achter elkaar maakt, plannen we meestal 15 minuten pauze tussen de toetsonderdelen. Het rooster zou er dan als volgt uit kunnen zien:
Toets A: 09.00 uur - 10.25 uur // Pauze - 10.25 uur - 10.40 uur // Toets B: 10.40 uur - 11.35 uur
Wil je alle informatie nog eens rustig doorlezen? Download dan hier het informatiedocument Taaltoets Nederlands.
Naast dat je een goed niveau Nederlands (minimaal B2) moet beheersen én voldoende kennis moet hebben van tandheelkundig Nederlands, raden we je ook aan om een examentraining te volgen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Taaltoets Nederlands.
Als je Toets A en Toets B allebei hebt gemaakt, en je bent gezakt voor Toets A maar geslaagd voor Toets B (of andersom), is het mogelijk om het andere examenonderdeel van de Taaltoets Nederlands te herkansen. Je hoeft dus alleen het onderdeel te herkansen waarop je bent gezakt. Het resultaat van de geslaagde toets blijft staan.
Je ontvangt pas een taalcertificaat op het moment dat je beide onderdelen van de toets hebt gehaald.
Let op: als je binnen Toets A of Toets B slaagt voor 1 sub-onderdeel (bijvoorbeeld de samenvatting) maar zakt op het andere sub-onderdeel (bijvoorbeeld de presentatie) is het niet mogelijk om alleen het gezakte onderdeel te herkansen. De toets kan alleen volledig herkanst worden en niet per sub-onderdeel.
Ja zeker!
Je kunt de voorbeeldtoets hier downloaden.
Nog geen antwoord? Bekijk alle veelgestelde vragen
