Taaltoets Nederlands voor tandartsen

De Taaltoets Nederlands voor tandartsen toetst taal- en communicatievaardigheden die vereist zijn in de gezondheidszorg, met een focus op tandheelkundig Nederlands. Na het behalen van de Taaltoets Nederlands, ontvang je een certificaat dat geldt als bewijs van taalvaardigheid. Hiermee kun je je inschrijven in het BIG-register zodat je zo snel mogelijk kunt starten als buitenlandse tandarts in Nederland.

Voor wie is de Taaltoets Nederlands?

  • Tandartsen die hun diploma binnen de Europese Economische Ruimte (EER) hebben behaald.
  • Tandartsen met minimaal een B2+ niveau en voldoende kennis van tandheelkundig Nederlands.
  • Tandartsen die een bewijs van taalvaardigheid nodig hebben voor een inschrijving in het BIG-register.

Onderdelen van de Taaltoets Nederlands

De Taaltoets Nederlands voor tandartsen bestaat uit twee verschillende onderdelen: onderdeel A en onderdeel B. Je kunt deze onderdelen onafhankelijk van elkaar maken. Om te slagen voor de taaltoets, moet je uiteindelijk slagen voor zowel onderdeel A als onderdeel B.

Samenvatten & Presenteren

Toets A bestaat uit twee sub-onderdelen: samenvatten & presenteren. Je leest een tandheelkundig artikel en je schrijft een samenvatting van dit artikel in 80 woorden. Daarna bereid je een presentatie voor over dit artikel en geef je een presentatie. Na afloop is er ruimte voor vragen.

  • Tijdsduur 1 uur en 25 minuten
  • Pocketwoordenboek toegestaan
  • Voldoende op taalgebruik & vaardigheid

Gesprek & Verslag

Toets B bestaat uit twee sub-onderdelen: gesprek & verslag. Je bereid een tandheelkundige casus voor en daarna voer je een patiëntgesprek met een simulatiepatiënt. Vervolgens schrijf je een patiëntverslag over het gesprek.

  • Tijdsduur 55 minuten
  • Pocketwoordenboek toegestaan
  • Voldoende op taalgebruik & vaardigheid
Na het behalen van de taaltoets, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is geldig als bewijs van taalvaardigheid voor je BIG-registratie.
Banner

Alles wat je nog meer moet weten over de Taaltoets Nederlands voor tandartsen

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de Taaltoets Nederlands. Wil je meer weten? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

''De voorbereidende cursussen van BGB waren essentieel om mij te helpen slagen voor het taalexamen. Een echte aanrader.''

Author

Laszlo

Tandarts uit Hongarije

''Het afleggen van dit cruciale examen was voor mij een belangrijke stap om mijn leven als tandarts in Nederland te beginnen. Ze waren zeer professioneel en de sfeer was comfortabel. Ik zou ze ten zeerste aanbevelen.''

Author

Debora

Tandarts uit Spanje

''BGB Academy heeft mij geholpen om mijn droom om tandarts te worden in Nederland te verwezenlijken. Geweldig team van professionals gaf me snel gestructureerde hulp. Dit zijn mensen waar je op kunt bouwen.''

Author

Inga

Tandarts uit Estland

Aan de slag! Vraag nu jouw taaltoets aan.

Bij de BGB Academy hebben we geen vaste dagen en/of tijden waarop wij de taaltoets afnemen. De Taaltoets Nederlands wordt afgenomen op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Op deze manier kunnen we zo flexibel mogelijk zijn en ervoor zorgen dat er altijd een geschikt plekje voor je beschikbaar is. Vul het formulier in en dan nemen wij binnen drie werkdagen contact met je op om iets in te plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Welke toets wil je maken?*
DD dash MM dash JJJJ

Hoe heb je ons gevonden? Via ..
Vragen over de taaltoets?

Nog geen antwoord? Bekijk alle veelgestelde vragen

Contact
Denise

Team Taaltoets & Opleidingen