Niveau 

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste niveau Nederlands hebt. Dit is een B2+ niveau. We raden je aan om een cursus te volgen tot een B2-niveau Nederlands. Er zijn verschillende taalinstituten in Nederland die dit soort cursussen bieden. Let op: deze cursussen richten zich over het algemeen niet specifiek op tandheelkundig Nederlands. 

Tandheelkundig Nederlands 

Naast een B2-niveau, is het ook belangrijk dat je tandheelkundig Nederlands voldoende beheerst. Je kunt zelfstandig aan de slag om tandheelkundig Nederlands te leren, je kunt een docent inschakelen of je kunt een specifieke cursus volgen zoals onze Dentaal cursus. 

De vaardigheden van het examen 

Tot slot is het belangrijk dat je de beoordelingscriteria van het examen goed kent en dat je je goed voorbereidt op de vaardigheden van het examen. Je wordt niet alleen op taalgebruik beoordeeld tijdens de toets maar je moet ook voldoende punten halen op de vaardigheid. De samenvatting moet bijvoorbeeld aan bepaalde voorwaarden voldoen, zo mag de samenvatting niet meer dan 80 woorden hebben. Dit soort dingen zijn belangrijk om te weten. Daarnaast is het ook belangrijk om helder te hebben waar de examinatoren, naast taalgebruik, nog meer op letten. Bij het patiëntgesprek wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar de structuur van het gesprek, de open vragen die je stelt en of je ook voldoende samenvattingen geeft. 

Je kunt ervoor kiezen om voor de voorbereiding van het examen een specifieke examentraining te volgen. Kijk hiervoor op: https://bgbacademy.nl/opleiding/dentaal-examentraining/

Is je vraag nog niet beantwoord? Neem contact met ons op.